Messenslijpen
(0) (0 artikelen)
Een scherp mes snijdt soepeler, veiliger en gewoon fijner. Daarom leveren we je messen vlijmscherp af. Jij hoeft ze alleen zo te houden. En dat is makkelijker dan je denkt.
Na het snijden heeft elk mes wat aandacht nodig. Even met het aanzetstaal erlangs, en de snede staat weer recht. Zo blijven ze lekker scherp. Een beetje slaolie op een keukenpapiertje houdt je aanzetstaal schoon en soepel. Daarna even afspoelen met heet water, afdrogen, klaar.
Gebruik voor messen met een glad lemmet een stalen, keramisch of diamant aanzetstaal. Die werken het best. Brood- en kartelmessen laat je met rust. Hun tandjes beschermen de snede juist. Zet je ze aan, dan verdwijnen die tandjes langzaam en wordt het mes bot. Zonde.
Snijd liever op hout of kunststof dan op glas of steen. Dat ziet er misschien mooi uit, maar je mes heeft er een hekel aan. Hout en kunststof geven mee. Zo blijven je messen langer blij.
En nee, de vaatwasser is geen goed idee. Etensresten en wasmiddel kunnen inbijten op het lemmet. Daardoor ontstaan roestplekjes en verliest het mes zijn scherpte. Soms zelfs zijn glans. Dat kun je makkelijk voorkomen. Even met de hand afwassen, goed afdrogen, en klaar. Je mes dankt je met jaren snijplezier.
Heb je vragen over onderhoud of slijpen? Bel of mail ons gerust. We denken graag met je mee.